Slik sletter du opplysninger fra PplCrwlr


Slik går du frem for å fjerne informasjon fra PplCrwlr.

Obs: PplCrwlr har for øyeblikket en feil på siden sin som gjør at denne metoden for sletting ikke fungerer. For øyeblikket er den eneste løsningen å ta direkte kontakt med PplCrwlr fra kontaktsiden deres.

PplCrwlr (People Crawler) er en internasjonal opplysningstjeneste som samler personopplysninger og annen relevant informasjon fra ulike kilder på internett. I følge tjenesten indekseres kun informasjon som allerede er tilgjengelig andre steder på nett men det er for oss uklart hvor vidt dette er sant. Heldigvis er det enkelt å fjerne opplysninger fra denne tjenesten og vi viser deg hvordan.

 1. Klikk her og søk frem til oppføringen du ønsker å slette, eller gå direkte til oppføring via søkeresultat på Google eller Bing.
 2. Marker teksten øverst i nettleser, høyreklikk og velg deretter ‘Kopier‘ eller ‘Copy‘ for å kopiere nettadressen (URL).

Alternativt kan markert tekst kopieres ved å taste Ctrl og C i Windows eller CMD og C på Mac. Tekst kan limes inn på tilsvarende måte ved å taste Ctrl og V i Windows eller CMD og V på Mac.

 1. Klikk her for å gå til siden hvor oppføringen kan slettes.
 2. Høyreklikk i det øverste feltet hvor det står ‘Profile URL‘ og velg ‘Lim inn’ eller ‘Paste‘. Fyll ut din epost-adresse og besvar sikkerhetsspørsmålet nederst. Når dette er fylt ut, klikk Send.
 3. Du vil nå motta en epost fra tjenesten. Sjekk “Spam” mappen hvis du ikke mottar epost øyeblikkelig. Klikk på linken som anvist for å slette oppføringen fra pplcrwlr.co.no
 4. Oppføringen skal nå være fjernet!

Obs! Vi gjør oppmerksom at deler av opplysningene vil fremdeles være søkbart i Google en periode etter den er slettet. Hvis det haster, kan du følge stegene nedenfor for å samtidig fjerne oppføringen fra søkeresultat.

Merk at dette fungerer kun for nettsider/innhold som allerede er fjernet.

Google:

 1. Klikk her for å gå til “Google Removal Tool” (krever at du er logget inn med Google konto).
 2. Lim inn den samme nettadressen i feltet som tidligere (URL) og klikk ‘Request Removal‘.
 3. Du vil nå få bekreftet at nettsiden er slettet. Klikk ‘Request Removal‘ en gang til.
 4. Forespørsel for sletting av søkeresultat vil legge seg i kø. Det kan ta opp til én uke før den blir behandlet men vanligvis går det relativt fort.

Bing:

 1. Klikk her for å gå til innholdsfjerning for Bing (krever at man er logget inn med Hotmail eller Outlook).
 2. Lim inn den samme nettadressen i feltet som tidligere (URL), velg ‘Fjern side’ fra listen og klikk ‘Send Inn’.
 3. Forespørsel for sletting av søkeresultat vil legge seg i kø. Det kan ta opp til én uke før den blir behandlet men vanligvis går det relativt fort.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.