Slik sletter du bilder og informasjon på AnonIB


AnonIB er et nettsamfunn hvor man anonymt kan dele bilder med hverandre.

Bilde av mindreårig

Når du skal rapportere bilde av en mindreårig har man to muligheter. Er bildet av deg selv gjør du det som står under Rapporter bilde av deg selv. Er bildet av noen andre bruker du rapporteringsfunksjonen på siden som står beskrevet lenger ned i veiledningen.

Uansett måte du rapporterer på så er det viktig at du skriver rapporten på engelsk. AnonIB svare ikke på henvendelser på norsk.

Bilde av deg selv

Husk å skrive på engelsk.

Hvis du vil rapportere bilder av deg er det viktig at du sender henvendelsen selv. AnonIB håndterer ikke henvendelser sendt av andre enn personen som er avbildet. Henvendelsen sendes inn til e-postadressen dmca@anon-ib.com. Inkluder link til tråden med bildet i, og nummeret på innlegget, eventuelt alle innleggene, bildet finnes i. Link til tråden får du ved å klikke på [Reply] ved øverste innlegg. Finnes det ingen slik knapp, er du allerede inne i tråden.

anonib_reply

Det er viktig å ha tålmodighet, for AnonIB mottar mange henvendelser og de kan bruke litt tid på å svare.

Vi er kjent med at AnonIB noen ganger ber om at det lastes opp bilde av en selv med en lapp med fornavn og dagens dato på til nettsiden imgur.com, som en slags identitetsbekreftelse, men vi kjenner også til tilfeller hvor dette ikke har vært nødvendig, da spesielt hvis personen det gjelder er mindreårig.

Om du blir bedt om å laste opp et bilde er dette helt trygt så lenge du passer på å ikke legge inn noe søkbar personlig informasjon på Imgur sammen med bildet, og så lenge du sørger for at linken ikke spres til uvedkomne. Bilder du har lastet opp på Imgur kan slettes senere med metoden beskrevet her: https://help.imgur.com/hc/en-us/articles/210080953-Deleting-and-Hiding-Posts

Rapporter post

Husk å skrive på engelsk.

AnonIB har et lite sett med regler for bruk av siden. Reglene er:

1) No CP.
1.1) No images containing minors. (This includes non-nude images)
2) Don’t be evil.
2.1) No posting of personal details like addresses, telephone numbers, social networks links, or last names.
2.2) No private trading.

Det er en kjent sak at reglene ofte brytes. Den innebygde rapporteringsfunksjonen kan brukes for å rapportere om brudd på reglene, som personopplysninger eller bilder av mindreårige. Ved hver post vil du se en rute som kan hukes av:

anonib_checkbox

Og nederst til høyre på siden i en tråd finnes det et tekstfelt for rapporteringsårsak. Fyll ut årsak, det holder å skrive for eksempel “last name”, “facebook link”, eller “underage”. Trykk så på Report for å sende inn.

anonib_report

For å rapportere bilder av mindreårige må du ofte vise til opplysninger som beviser at personen er mindreårig. Dette kan være en link til en Facebookprofil, hvor alder eller skoleinformasjon er synlig. Hvis man tydelig kan se at personen på bildet er mindreårig, holder det å skrive dette i begrunnelsen.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.