Hacket Instagram


Kontaktinformasjon:

På samme måte som med Facebook er det ikke mulig å kontakte Instagram direkte via e-post eller telefon. Kontakt må skje gjennom et av mange skjemaer som finnes på hjelpesidene - http://help.instagram.com.

Slik går du frem dersom Instagram-kontoen din har blitt hacket av uvedkommende.

Dersom Instagram-kontoen din blir tatt over av en hacker, er det tre ting som bør gjøres: Hackeren eller personen(e) som bruker Instagram-kontoen din må utestenges fra den, du må få tilbake tilgang selv dersom du har mistet den, og du må sørge for at det samme ikke kan skje igjen.

Dersom du fortsatt kan logge inn på Instagram-kontoen

Det første du bør gjøre, er å endre passordet ditt. Det kan du gjøre fra innstillingene inne på profilen din. Her får du hjelp til å lage et sterkt passord.

Deretter bør du undersøke litt for å finne ut om hackeren fortsatt kan ha tilgang. Undersøk blant annet e-postadressen som er knyttet til Instagram-kontoen. Sørg for at det kun er din e-postadresse som er knyttet til kontoen. Undersøk også under sammenkoblede kontoer hvilke andre apper som kan ha tilgang til Instagram-kontoen din.

Du burde også aktivere totrinnspålogging. Her kan du finne ut hvordan du aktiverer det for Instagram.

Her finner du mer informasjon om 2-trinns pålogging.

Dersom du ikke får logget deg inn

Sjekk først om du kan få tilbakestilt passordet. Det gjør du ved å bruke glemt-passord i appen, eller ved å gå til denne siden.

Dersom du ikke får brukt e-postadressen din til å få tilbake tilgang, er det ikke garantert at det lar seg gjøre å få tilbake tilgang i det hele tatt. Om du ikke får det til, vurder å lage en ny Instagram-konto og rapporter den gamle.

Ofte vil imidlertid hackeren ha endret e-postadressen som er knyttet til kontoen, slik at du ikke får tilbakestilt passordet. Da går du frem slik:

Steg 1

Åpne Instagram-appen på mobilenheten din.

Steg 2

Trykk på Få hjelp til å logge inn under Logg inn på innloggingsskjermen.

Steg 3

Trykk på Bruk brukernavn eller e-postadresse, og skriv inn brukernavn eller e-postadresse.

Her kan du finne ut mer om hva du kan gjøre hvis du ikke husker brukernavnet ditt.

Steg 4

Trykk på øverst til høyre.

Steg 5

Trykk på Har du ikke tilgang til noen av disse?, og følg instruksjonene på skjermen.

Merk: Hvis du tror brukernavnet ditt eller e-postadressen din har blitt endret som et resultat av at kontoen din har blitt hacket, kan du prøve å følge disse trinnene på nytt med både brukernavn og e-postadresse.

Steg 3

Skriv inn brukernavn eller e-postadresse.

Her kan du finne ut mer om hva du kan gjøre hvis du ikke husker brukernavnet ditt.

Steg 4

Trykk på Andre problemer? under Send innloggingslenke, og følg instruksjonene på skjermen.

Merk: Hvis du tror brukernavnet ditt eller e-postadressen din har blitt endret som et resultat av at kontoen din har blitt hacket, kan du prøve å følge disse trinnene på nytt med både brukernavn og e-postadresse.

Hindre ny hacking

Som nevnt tidligere er disse grepene kjempeviktig for å holde Instagram-kontoen din sikker:

I tillegg er det viktig å undersøke hvordan hackeren kan ha fått tilgang i første omgang. For eksempel er det mulig at hackeren har fått tilgang til e-postkontoen din og brukt e-postadressen til å tilbakestille passordet til Instagram. Det samme kan i praksis også gjøres med Facebook. Derfor er det veldig viktig å sikre alle brukerkontoer som på en eller annen måte er knyttet til Instagram-kontoen din.

Mange bruker dessverre også samme passord flere steder. Siden Instagram-kontoen din ble hacket, må du regne med at hackeren kjenner til passordet du brukte der. Derfor er alle andre brukerkontoer der du har brukt det samme passordet, i fare. Bytt derfor passord umiddelbart på alle disse. Som en tommelfingerregel burde man aldri ha samme passord på flere steder.

Utestengt konto

Dersom du har en Instagram-konto som først har blitt hacket, og deretter blitt utestengt på grunn av brudd på retningslinjer, vil kanskje ikke denne veiledningen fungere. Sjekk om du har fått e-post eller varsel fra Meta. Der vil du finne instruksjoner for hvordan du bør gå frem.