Rapporter Facebook-bilder


Kontaktinformasjon:

Facebook baserer seg på kontakt via egne kontaktskjemaer rettet mot spesifikke problemer. Det er ikke mulig å kontakte Facebook via e-post eller telefon.

Facebook er verdens største nettsamfunn, med over en milliard aktive brukere på verdensbasis.

Slik rapporterer du bilder av deg som andre har publisert på Facebook.

For å publisere bilder av andre på nettsteder som Facebook, kreves det at man har et frivillig, informert og uttrykkelig samtykke fra den som er avbildet (med visse unntak). Dersom noen publiserer bilder av deg uten at du har gitt dem et slikt samtykke, bør du først og fremst ta kontakt med dem og be dem om å fjerne de bildene det gjelder fra deres album.

Om de ikke vil etterkomme ditt ønske kan du rapportere bildene direkte til Facebook ved å bruke dette skjemaet:

Rapportere et uautorisert bilde

Skjemaet må fylles ut nøyaktig og korrekt. Du vil ikke bli kontaktet angående feil innsendte skjemaer, rapporteringen vil ganske enkelt bare bli avslått.

Der du blir bedt om å oppgi URL, eller lenke til bildet, må du åpne bildet på Facebook, og kopiere teksten fra adressefeltet, slik vist i dette eksempelet:

facebook_kopier_url

Når skjemaet er ferdig utfylt er det bare å trykke “Send” for å sende rapporteringen til Facebook. Merk at man må rapportere hvert enkelt bilde for seg.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.