Rapportere nettsøppel eller spam i Google


Noen ganger kan det dukke opp nettsøppel eller spam i Google. Dette kan fjernes ved å rapportere det inn.

Dersom Google foreslår spam-sider eller liknende nettsøppel når du søker i søkemotoren kan det rapporteres inn.

Dette kan for eksempel være nettsider som inneholder tusenvis av tilfeldige navn eller nummere. Det resulterer i at treffet vil dukke opp om du søker på navn eller nummere som finnes på disse sidene.

Hvis du oppdager en slik nettside, og den ikke inneholder noe nyttig eller relevant informasjon, kan du rapportere den inn til Google.

Denne veiledningen gjelder for rapportering av spam og nettsøppel. Hvis du har funnet et treff du ønsker fjernet av andre grunner, se veiledningen vår her

Slik går du frem:

Steg 1

“Adressen til en spesifikk nettside som ikke fungerer ordentlig”

I dette feltet skal du legge inn linken du ønsker å rapportere som spam. Denne finner du ved å høyreklikke på søketreffet, og velge “kopier lenke”, “kopier adresse”, “copy link” eller liknende
(Denne prosessen står også forklart på Google sine sider her)

Steg 2

“Den nøyaktige forespørselen som indikerer et problem”

Felt nummer to skal inneholde søkeordet du brukte når du fant dette treffet. Dette kan du kopiere fra søkefeltet øverst på siden.

Steg 3

Til slutt ønsker Google at du fyller ut en forklaring på hvorfor du rapporterer denne siden som spam. Det kan for eksempel være at siden dukker opp når du søker på navnet ditt, men ikke inneholder noe relevant, eller at siden ikke er relatert til søkeordet ditt på noen annen måte.

Steg 4

Pass på å lese over og sjekke at du har skrevet alt riktig, kryss deretter av på “I am not a robot” og trykk på “Report Webspam”