Slik får du kontroll over Linkedin-profilen din


Nettsamfunn med profiler hvor en presenterer arbeidserfaring, utdanning og egenskaper. Mest brukt for presentering ved jobbsøking.
Slettmeg.no sin gjennomgang av LinkedIns standardinnstillinger viser at brukernes personvern er dårligere enn det behøver å være. Dersom man selv ikke foretar endringer vil blant annet disse innstillingene være gjeldende:
  • Profilen er offentlig tilgjengelig for alle (inkludert synlig i søkemotorene)
  • Personlige data blir delt med tredjeparter.
  • LinkedIn kan bruke navn og bilde i sosial marknadsføring.

I tillegg er standardinnstillingene satt slik at en i utgangspunktet aksepterer at LinkedIn sine mange partnere kan sende deg invitasjoner og markedsførings informasjon til din private e-postadresse.

Dette kan du gjøre
Personvernoppsettet til LinkedIn er svært rotete, og det er ikke like lett å finne ut hvor du skal gå for å endre innstillingene. For å hjelpe deg et stykke på veien har slettmeg.no funnet frem nooen av de viktigste lenkene du trenger for å avgrense spredningen av dine opplysninger:

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.