Slik sletter du avdøde fra Facebook


Kontaktinformasjon:

Facebook baserer seg på kontakt via egne kontaktskjemaer rettet mot spesifikke problemer. Det er ikke mulig å kontakte Facebook via e-post eller telefon.

Facebook er verdens største nettsamfunn, med over en milliard aktive brukere på verdensbasis.

Dette kan du gjøre om en Facebook-bruker du står nær avgår med døden.

Du kan velge mellom å hedre avdødes profil som minnekonto, eller få den slettet helt.

Minnekonto

En minnekonto innebærer at profilen blir stående og at det kan legges inn kommentarer. Kun eksisterende venner vil ha tilgang til bilder og annen informasjon, og kontaktinformasjon vil tas bort samt at man vil ikke bli påminnet personens bursdag og lignende.

Skjema for å hedre en profil som minnekonto finner du her: https://www.facebook.com/help/contact/651319028315841

Fullstendig sletting

Vær oppmerksom på at slik sletting er permanent, og at gjenoppretting vil være umulig etter gjennomført sletting. Vi erfarer dessverre at behandlingstiden for sletting av konto for avdøde kan ta lang tid. Dersom du opplever at det går flere uker uten respons, kan du forsøke å sende forespørselen på nytt.

Skjema for å be om fullstendig sletting finner du her: https://www.facebook.com/help/contact/228813257197480

For å få sendt inn skjemaet må du laste opp dokumentasjon på at personen er avgått med døden samt dokumentere på hvilket familieforhold du har til den avdøde. Profilen vil da slettes helt fra Facebook sitt system.
Det kreves ikke innlogning for å få tilgang til skjemaene, men du må oppgi riktig lenke til profilen det gjelder. Om du selv ikke er medlem av Facebook eller har andre problemer med å fylle ut skjemaet kan du be nære bekjente om å hjelpe deg med dette.

Hvis du ikke får til å fylle ut skjemaet, kan det være lurt å prøve forskjellige nettlesere på maskinen din. (Edge, FireFox, Safari, Chrome). Om du skulle trenge mer hjelp med saken så kan du gjerne ta direkte kontakt med oss.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.