Slik sletter du en film fra YouTube


YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp.

Ta kontakt med opplasteren

Den raskeste måten å fjerne en YouTube-film på er å kontakte personen som har lastet opp filmen. Ved å klikke på opplasterens brukernavn vil du komme inn på opplasterens profilside, og herifra kan du sende en direktemelding der du ber om at videoen blir fjernet. Du er imidlertid avhengig av en Google-konto for å gjøre dette.

Dersom du får negativ eller ingen respons kan du rapportere filmen til YouTube.

Rapporter filmen til YouTube

En film som viser stemmen din og/eller bilde av deg uten ditt samtykke bryter med YouTubes brukervilkår. Man kan rapportere en personvernkrenkende film ved å følge denne fremgangsmåten:

  1. Gå til https://support.google.com/youtube/answer/142799
  2. Velg den typen innhold det gjelder
  3. Fyll ut skjemaet og klikk «Submit»når du er ferdig
  • Brukernavnet på personen som har lastet opp filmen står under filmen
  • URL-en er adressen som står i adressefeltet i nettleseren din når du er inne på den aktuelle filmen (for eksempel: http://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ)
Advarsel! Det er en feil i skjemaet der du skal oppgi tidspunkt/tidsrom for når din henvendelse gjelder. I eksempelet skriver de at du skal bruke punktum (2.14) for å skille minutt fra sekund. Dette stemmer ikke: Du skal bruke kolon (2:14). Riktig format er altså for eksempel 3:00-3:10.

Når blir filmen fjerna?

Når rapporteringsskjemaet er sendt vil du motta en e-post på den adressen du har oppgitt, hvor det står at YouTube har mottatt rapporten. YouTube vil så kontakte personen som har publisert filmen (uten at denne personen får vite at det var du som sendte rapporten). Dersom vedkommende ikke svarer YouTube innen en uke vil YouTube gå gjennom innholdet og fjerne filmen dersom den viser stemmen din eller bilde av deg.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.