Slik tilbakestiller du passord


Det er menneskelig å glemme passordet sitt. Kanskje det er lenge siden man var innom en side og har helt glemt hva man satt som passord? I denne veiledningen skal vi vise fremgangsmåten for å tilbakestille passord.

Ulike sider har ulike fremgangsmåter, men prinsippet er det samme. Det som er vanlig er at man tilbakestiller passordet ved å oppgi enten e-postadresse eller telefonnummer. Videre får man en verifiseringsmelding, gjerne med en link som man trykker på, eller en kode som man skriver inn. Deretter oppgir man nytt passord og bekrefter ved å gjenta det nye passordet.
Vi skal demonstrere fremgangsmåten for å tilbakestille passordet på sin Facebook-bruker.

 

Slik går du frem

Steg 1

Gå inn på Facebook, og trykk på “Har du glemt kontoen din?”.

Steg 2

Skriv inn e-postadresse eller telefonnummer. I veiledningen viser vi hvordan man tilbakestiller ved å skrive inn e-postadressen, men prinsippet er det samme.

 

Steg 3

Dersom man har knyttet Facebook brukeren sin til et telefonnummer, får man også valg om å motta koden på SMS. I veiledningen velger vi
e-postadressen.

 

Steg 4

Man blir nå bedt om å oppgi koden som ble sendt til e-postadressen. Koden vil bli tilsendt som en SMS på mobilnummeret dersom man har valgt det.

 

Slik ser tilsendt e-post ut.

 

Steg 5

Skriv inn koden og trykk på “Fortsett”.

 

Steg 6

Du blir nå bedt om å skrive inn nytt passord. Vi anbefaler at du bruker ulike passord til ulike tjenester. Husk at dersom ditt passord blir konfrontert, og du bruker likt passord på ulike tjenester, vil uvedkommende ha tilgang til de også. Vi anbefaler at du benytter deg av passord manager som for eksempel LastPass. Du kan lese mer om passord manager HER. Skriv inn det nye passordet og trykk “Fortsett”.

 

Steg 7

Du får nå melding om at passordet ditt er endret. Facebook spør deg om du ønsker å logge ut innloggede enheter eller forbli pålogget. Vi anbefaler at du logger ut av alle enheter, spesielt hvis grunnen til at du bytter passord er fordi du har for eksempel mistet mobiltelefonen. Facebook sørger dermed for at alle enheter som er logget inn med e-postadressen blir logget ut og blir spurt om det nye passordet. Trykk dermed “Fortsett”.

 

Nå skal alt være i orden og passordet være byttet.

 

 

 

Her er lenker til noen av de populære nettsider for tilbakestilling av passord: