Slik sletter du avdøde fra Facebook


Kontaktinformasjon:

Facebook baserer seg på kontakt via egne kontaktskjemaer rettet mot spesifikke problemer. Det er ikke mulig å kontakte Facebook via e-post eller telefon.

Facebook er verdens største nettsamfunn, med over en milliard aktive brukere på verdensbasis.

Dette kan du gjøre om en Facebook-bruker du kjenner avgår med døden.

Du kan velge mellom å hedre avdødes profil som minnekonto, eller få den slettet helt.

Minnekonto

En minnekonto innebærer at profilen blir stående og at det kan legges inn kommentarer. Kun eksisterende venner vil ha tilgang til bilder og annen informasjon, og kontaktinformasjon vil tas bort samt at man vil ikke bli påminnet personens bursdag og lignende.

Skjema for å hedre en profil som minnekonto finner du her: https://www.facebook.com/help/contact/651319028315841

Fullstendig sletting

Vær oppmerksom på at slik sletting er permanent, og at gjenoppretting vil være umulig etter gjennomført sletting.

Skjema for å be om fullstendig sletting finner du her: https://www.facebook.com/help/contact/228813257197480

For å få sendt inn skjemaet må du laste opp dokumentasjon på at personen er avgått med døden samt dokumentere på hvilket familieforhold du har til den avdøde. Profilen vil da slettes helt fra Facebook sitt system.
Det kreves ikke innlogning for å få tilgang til skjemaene, men du må oppgi riktig lenke til profilen det gjelder. Om du selv ikke er medlem av Facebook eller har andre problemer med å fylle ut skjemaet kan du be nære bekjente om å hjelpe deg med dette.

Om du skulle trenge mer hjelp med saken så kan du gjerne ta direkte kontakt med oss.