Hacket Facebook-profil


Kontaktinformasjon:

Facebook baserer seg på kontakt via egne kontaktskjemaer rettet mot spesifikke problemer. Det er ikke mulig å kontakte Facebook via e-post eller telefon.

Facebook er verdens største nettsamfunn, med over en milliard aktive brukere på verdensbasis.

Slik går du frem dersom Facebook-profilen din har blitt hacket av uvedkommende.

Dersom profilen din på Facebook har blitt hacket må Facebook få bekreftet at du er den rettmessige eieren. Det er din jobb å bevise dette, som regel ved å sende inn kopi av gyldig ID, som førerkort, bankkort eller pass.

Slik går du frem

Du kontakter Facebook ved å fylle ut ulike skjemaer som passer din problemstilling. I tilfellet hvor profilen din har blitt hacket starter du her: https://www.facebook.com/hacked

Følg instruksjonene på siden steg for steg, og fyll ut skjemaet så nøyaktig du kan.

Skjemaet har mange valg og muligheter som baserer seg på situasjonen og innstillingene til kontoen det gjelder. Det er derfor vanskelig å si nøyaktig hvilke alternativer du får. Men du kan alltids trykke deg frem og tilbake, eller starte på nytt.

Skjemaet har også flere utfall. Enten så sendes det en kode på epost eller SMS, eller så må du fylle ut kontaktinformasjon slik at Facebook kan kontakte deg for å bekrefte identiteten din. Eller kanskje noe annet.

Dersom Facebook sier de skal kontakte deg er vanskelig å si hvor lang tid det tar før de sender/svarer, men ha i tankene at Facebook har over to milliarder aktive brukere per måned.

Det kan også hende at skjemaet ikke gir deg noe mulighet for å få tilbake tilgangen.

Alternativet vil da være å ta kontakt med datatilsynsansvarlige hos Facebook – https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970. Velg Facebook som produkt, velg nederste alternativet Hvordan får jeg hjelp med et personvernproblem from datatilsynsansvarlig?, trykk Nei og fyll ut skjemaet som kommer opp.  Det lønner seg å fylle ut skjemaet på engelsk da det blir gjennomgått av ansatte i Irland, men det er ingen krav. 

Ikke bli hacket igjen

Årsaken til at man blir hacket er vanligvis fordi man er uforsiktig med passord og klikker på usikre lenker. Det er derfor viktig at man er forsiktig med passordet og sikrer sine kontoer godt.

Les mer om sikker pålogging på Nettvett.no

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.