Slik sletter du uønskede bilder fra Discord


Kontaktinformasjon:

Discord har ikke kundeservice på norsk, så alle henvendelser til dem må være på engelsk.

Discord er en tjeneste for chatting, hvor man kan lage sine egne servere og kanaler for chatting og deling av filer.

Her forklarer vi hvordan du kan fjerne uønskede bilder fra en Discord-chat.

Mange opplever at det deles uønskede bilder og privat informasjon om seg i Discord-chatter. Dersom du opplever det, må du ta kontakt med Discord, slik at de kan hjelpe deg med å få det vekk.

Dersom det er snakk om nakenbilder av noen under 18 år, er dette svært alvorlig, og det bør anmeldes til Politiet.
Det forutsettes at du har tilgang til Discord-chatten det er snakk om. Har du ikke det, har du ingen mulighet til å skaffe den nødvendige informasjonen. I så fall må du få hjelp av noen som har den nødvendige tilgangen.
Dersom du ønsker å gi noen andre tilgang til en Discord-chat, trykk på Slik skaffer du en Discord-invitasjon under.

Øverst i venstre hjørne finnes det en fane med navnet på Discord-serveren. Trykk på den.

Dette vil åpne en liste med valg. Her velger du Invite People.

En liten boks med en URL i vil åpne seg. Kopier URL-en manuelt, eller Trykk på Copy for å kopiere. Denne linken kan nå sendes til noen som du vil invitere til rommet. Linken kan brukes flere ganger, men den vil utløpe etter 30 minutter som standard. Om du vil at den skal vare ubegrenset, kan du huke av for Set this link to never expire.


Slik går du frem

Steg 1

Gå inn på Discord-chatten bilde finnes i. Du trenger ikke laste ned Discord-appen, da du kan gå inn på Discord i nettleseren din. Du trenger heller ikke å registrere deg med brukernavn og passord, da det er mulig å logge inn med et midlertidig brukernavn.

Steg 2

Finn frem til bildet. Dersom du kun har blitt tipset om det av noen andre, og ikke vet hvor du finner det selv, kan du be dem om hjelp.

Trykk på bildet for å se en større versjon av det når du finner det

Steg 3

Du må nå få tak i URL-linken til bildet. Det gjør du ved å trykke på Open original slik vist under. Det vil åpne bildet i en egen fane, og du kan da kopiere URL-en fra adressefeltet.

Steg 4

Gå til denne siden for å kontakte Discord: https://support.discordapp.com/hc/en-us/requests/new

Obs: Du må skrive på engelsk når du henvender deg til Discord.

  • I Your email address må du fylle inn en e-postadresse Discord kan nå deg på. Det er viktig at e-postadressen er korrekt og gyldig.
  • I Subject skriver du en relevant tittel for henvendelsen, f.eks. “Removal request”.
  • Under Category, velg Other.
  • Under Platform er det ikke så farlig hva du velger. Velg det som passer best i forhold til ditt eget bruk.
  • I Description må du beskrive problemet, dette må gjøres på engelsk. Det er også veldig viktig at du oppgir URL-linken til bildet eller bildene du vil ha fjernet. Discord vil ikke kunne finne frem til bildene om ikke du oppgir linken.
  • Huk av i I’m not a robot og send inn ved å trykke Submit.
Discord vil behandle saken din og gi deg en tilbakemelding på e-postadressen du oppga. De pleier som regel å svare innen 24 timer i hverdagene dersom henvendelsen din var forståelig og korrekt.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.