Slik fjerner du utdaterte treff fra Google


Kontaktinformasjon:

Det er ikke mulig å kontakte Google direkte. Google har et kontor i Norge, men de retter seg mot salg av annonsetjenester og kan ikke hjelpe med brukerstøttespørsmål.

Utdaterte eller døde linker kan fjernes fra Google på denne måten.

Selv om du sletter informasjon fra nett vil du kunne oppleve at informasjonen fortsatt dukker opp og kan letes frem ved søk på Google. Dette skjer fordi Google’s søkesystemer lagrer nettsiden i sitt minne for å kunne gjennomføre kjappere søke senere. For å få bort dette må du be Google gjennomgå nettsiden en gang til for å oppdatere informasjonen de har lagret.

Du er nødt til å ha en Google-konto for å kunne benytte deg av denne metoden.

Steg 1

Gå inn på Googles side for fjerning av utdatert innhold: https://search.google.com/search-console/remove-outdated-content
P.S. Du må være innlogget på din Google(Gmail)-konto.

Steg 2

Fyll inn URL-lenken til treffet du vil ha fjernet, og trykk på BE OM FJERNING. Om du er usikker på hvordan du får tak i en URL for et treff, se denne siden. Du kan også finne hjelp i denne veiledningen på Nettvett.no.

Steg 3

Dersom siden du linket til er fjernet helt, vil Google oppdage dette og bekrefte at det er fjernet. Trykk i så fall på Be om fjerning.

Dersom siden ikke er fjernet helt, men kun endret, må du selv fortelle Google hva som er endret. Velg Ja på spørsmålet Har nettsiden blitt oppdatert på eller fjernet fra kildenettstedet?, og deretter Utdraget og bufferen er utdatert, og gå videre. Du må så fylle inn et ord som ikke vises i den aktive siden, men som vises i versjonen Google har i sin buffer.
Du kan se den aktive versjonen av nettsiden ved å klikke på den aktive siden, og Googles bufrede versjon av siden ved å klikke på den bufrede versjonen.

Når siden kun er endret, kan det i enkelte tilfeller være vanskelig å få Google til å godkjenne fjerningsforespørselen. Ved avslag kan du prøve å sende forespørselen igjen, med et annet ord.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.