Slik fjerner du utdaterte treff fra Google


Kontaktinformasjon:

Det er ikke mulig å kontakte Google direkte. Google har et kontor i Norge, men de retter seg mot salg av annonsetjenester og kan ikke hjelpe med brukerstøttespørsmål.

Utdaterte eller døde linker kan fjernes fra Google på denne måten.

Selv om du sletter informasjon fra nett vil du kunne oppleve at informasjonen fortsatt dukker opp og kan letes frem ved søk på Google. Dette skjer fordi Google’s søkesystemer lagrer nettsiden i sitt minne for å kunne gjennomføre kjappere søke senere. For å få bort dette må du be Google gjennomgå nettsiden en gang til for å oppdatere informasjonen de har lagret.

Du er nødt til å ha en Google-konto for å kunne benytte deg av denne metoden.

Steg 1

Gå inn på Googles side for fjerning av utdatert innhold: https://search.google.com/search-console/remove-outdated-content
P.S. Du må være innlogget på din Google(Gmail)-konto.

Steg 2

Trykk på Ny forespørsel, og fyll inn lenken til nettadressen til treffet du vil ha fjernet. Om du er usikker på hvordan du får tak i en nettadresse for et treff, se denne siden. Du kan også finne hjelp i denne veiledningen på Nettvett.no.

Steg 3

Du får nå valget mellom å forespørre sletting av en utdatert Side, eller et utdatert Bilde. Dersom du skal rapportere en nettside kan du fylle inn nettadressen til den nettsiden som skal bli forespurt slettet.
Gjelder det et Bilde, kan du enten velge mellom å fylle ut nettadressen for bildet og nettadressen som inneholder bildet, eller kopiere linkadressen direkte fra søkeresultatene.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.