Slik sletter du deg fra nettkatalogene


Her forklarer vi hvordan du sletter nummeropplysninger.

Mange synes det er ubehagelig at deres navn, adresse og telefonnummer listes opp i de ulike nettkatalogene. Etterhvert har en også sett at nettkatalogene henter inn også annen informasjon, som alder. For flere føles dette krenkende da de selv vil ha kontroll på hvilke opplysninger som ligger ute på deres navn på nett. Å få fjernet slike oppføringer er derimot enkelt.

1. Kontakt teleoperatøren

Nettkatalogene henter sin informasjon fra teleoperatørene. Om du ikke vil at teleoperatøren skal gi ut disse opplysningene kan du be operatøren om å reservere ditt navn og telefonnummer, samt eventuelt din adresse, mot oppføring. Dette kan ofte enkelt gjøres inne på teleoperatørens nettsider eller applikasjon gjennom å opprette en profil på sitt nummer.

Du kan også ringe din teleoperatør direkte og be om slik reservasjon. Dette koster ingenting, men merk at da vil heller ikke telefonnummeret ditt listes i de ulike telefon- og nettkatalogene. Det vil heller ikke være mulig å finne deg ved å ringe en av opplysningstjenestene.

Her kan du kontakte teleoperatørene:

Telenor Mobil
Telefon: 915 09 000
Nettside: http://www.telenor.no/privat/kundeservice/
Telia
Telefon: 924 05 050
Nettside: https://telia.no/kundeservice
One Call
Telefon: 479 44 444
Nettside: http://www.onecall.no/kundeservice/
NextGenTel
Telefon: 987 07 979
Nettside: http://www.nextgentel.no/privat/hjelp/
Ice
Telefon: 21 00 00 00
Nettside: https://www.ice.no/kundeservice/
Talkmore
Telefon: 915 09 915
Nettside: https://www.talkmore.no/kundesenter.html
Phonero
Telefon: 04500
Nettside: https://www.phonero.no/kundesupport
MyCall
Telefon: 967 06 160
Nettside: https://mycall.no/kundeservice

2. Kontakt katalogtjenestene

Samtidig er det flere av nettkatalogene som har egne systemer for reservering mot nettopp deres tjeneste, eller for sletting av oppføringer. Andre nettkataloger har bare kontaktskjema du kan bruke.

Hvordan fjerne oppføring på bedrift?

Dersom du ønsker å fjerne oppføring av din bedrift hos en av nettkatalogene så er det ikke mulig, med mindre bedriften din er formelt avsluttet. Bedriftskatalogene henter sin informasjon fra Brønnøysundregisteret og oppdaterer fortløpende derfra. Du må påse at de opplysningene som ligger inne i Brønnøysundregisteret er riktige og oppdaterte så informasjonen som legges ut i det minste er korrekt.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.