Slik sletter du dine Tweets fra Twitter


Kontaktinformasjon:

Twitter har ingen generell support på telefon eller e-post. Benytt isteden fremgangsmåtene beskrevet på hjelpesidene deres.

Nettside hvor en kan opprette profil og dele meldinger på maks 280 tegn med resten av verden.

Mikrobloggtjenesten Twitter er svært populær. Tjenesten gir deg mulighet til å dele korte kommentarer (Tweets) på maks 280 tegn. Men selv dette er nok til at det kan komme ut utsagn og meninger som en kanskje ikke vil ha stående på nett. Twitter er samtidig høyt indeksert i søketjenesten Google. Om du har Twitter-profil i fullt navn vil da dine meldinger komme høyt opp når du søker opp deg selv på Google. Det er det ikke alle som syns er positivt når utsagnene er tatt ut av sammenhengen, eller om en senere angrer på noe en har skrevet. Heldigvis kan du enkelt slette dette i ettertid fra Twitter.

Slik går du frem

  1. Logg deg inn med brukernavn og passord.
  2. Finn frem til Tweeten du ønsker å slette.
  3. Klikk på ikonet med tre prikker horisontalt ‘…’ og deretter Slett Tweeten.
  4. Bekreft slettingen ved å klikke ‘Slett‘ i vinduet som kommer opp.

Hvis du er usikker på hvor Tweeten befinner seg, så kan du laste ned en oversikt over alle dine Tweets. Klikk på (…) Mer i menylinjen til venstre og deretter Innstillinger og personvern. Under Din konto i menyen, velg Last ned et arkiv med dataene dine og en kopi vil sendes til din epost.

Obs! Tweeten vil fremdeles være søkbar på Google selvom den er slettet. Dette vil bli slettet automatisk over tid men følg denne veiledningen dersom du ønsker fortgang.