Slik sletter du deg fra nettkatalogene


Her forklarer vi hvordan du sletter nummeropplysninger.

Mange synes det er ubehagelig at deres navn, adresse og telefonnummer listes opp i de ulike nettkatalogene. Etterhvert har en også sett at nettkatalogene henter inn også annen informasjon, som alder. For flere føles dette krenkende da de selv vil ha kontroll på hvilke opplysninger som ligger ute på deres navn på nett. Å få fjernet slike oppføringer er derimot enkelt.

1. Kontakt teleoperatøren

Nettkatalogene henter sin informasjon fra teleoperatørene. Om du ikke vil at teleoperatøren skal gi ut disse opplysningene kan du be operatøren om å reservere ditt navn og telefonnummer, samt eventuelt din adresse, mot oppføring. Dette kan ofte enkelt gjøres inne på teleoperatørens nettsider gjennom å opprette en profil på sitt nummer.

Du kan også ringe din teleoperatør direkte og be om slik reservasjon. Dette koster ingenting, men merk at da vil heller ikke telefonnummeret ditt listes i de ulike telefon- og nettkatalogene. Det vil heller ikke være mulig å finne deg ved å ringe en av opplysningstjenestene.

Her kan du kontakte teleoperatørene:

Telenor Mobil
Telefon: 09000
Nettside: http://www.telenor.no/privat/kundeservice/
Telia
Telefon: 05050
Nettside: https://telia.no/kundeservice
Chess
Telefon: 06060
Nettside: https://www.chess.no/hjelp
One Call
Telefon: 04300
Nettside: http://www.onecall.no/kundeservice/
NextGenTel
Telefon: 07979
Nettside: http://www.nextgentel.no/privat/hjelp/
Ice
Telefon: 21 00 00 00
Nettside: https://www.ice.no/kundeservice/
djuice
Telefon: 02020
Nettside: http://www.djuice.no/kundeservice/
talkmore
Telefon: 815 68 680
Nettside: https://www.talkmore.no/kundesenter.html
Phonero
Telefon: 04500
Nettside: http://www.phonero.no/services-info/

2. Kontakt katalogtjenestene

Samtidig er det flere av nettkatalogene som har egne systemer for reservering mot nettopp deres tjeneste, eller for sletting av oppføringer. Andre nettkataloger har bare kontaktskjema du kan bruke.

Hvordan fjerne oppføring på bedrift?

Dersom du ønsker å fjerne oppføring av din bedrift hos en av nettkatalogene så er det ikke mulig, med mindre bedriften din er formelt avsluttet. Bedriftskatalogene henter sin informasjon fra Brønnøysundregisteret og oppdaterer fortløpende derfra. Du må påse at de opplysningene som ligger inne i Brønnøysundregisteret er riktige og oppdaterte så informasjonen som legges ut i det minste er korrekt.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.