Hvem eier nettsiden?


Hvis du vil ha noe slettet fra nett er første råd alltid å henvende seg til den som har lagt ut informasjonen. Men, det er ikke alltid like enkelt å vite hvem som har lagt ut opplysningene, og det er ikke alltid de heller har mulighet til å slette informasjonen. Neste steg blir da å gå til eieren av nettsiden for å be ham eller henne om å få informasjonen slettet.

Ofte står det kontaktopplysninger på selve nettsiden, men om du ikke finner det der finnes det andre verktøy for å finne kontaktdetaljene som trengs.

Slik finner du eiere av norske domener

For norske nettsider, det vil si alle nettsider som er registrert med .no-domene, (f.eks. www.slettmeg.no), kan du gå inn på nettsiden til Norid for å få hjelp. Norid har opplysninger og kontaktdetaljer for alle nettsider med norsk domene. Der kan du søke opp nettsiden du vil ha informasjon om, og du får da frem hvem som er ansvarlig for nettsiden samt kontaktinformasjon som telefonnummer og e-postadresse.

norid-slettmeg

Når du søker opp slettmeg.no hos Norid får du opp kontaktinformasjon for Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) som er registrert som eier av domenet.

Slik finner du eier av andre domener

Mens Norid har oversikt over nettsider registrert med domenet .no, har de ikke informasjon om andre domener. I så tilfelle må du benytte deg av en såkalt «Whois»-tjeneste. Det finnes flere av disse, men ett godt eksempel er Who Is nettsiden.

På samme måte som hos Norid skriver du her inn navnet på nettsiden du er ute etter å finne informasjon om. Du får da opp hvem domenet er registrert på, ofte også med kontaktdetaljer.

whois-facebook

Det vil være tilfeller hvor domeneeier er skjult og hvor kontaktinformasjonen som står listet er foreldet. Men, i mange tilfeller vil disse tjenestene hjelpe deg på veien for å finne frem til eier av et nettsted.

Dersom du har problemer med å finne eieren av domenet, kan du kontakte oss her.

Informasjon fra Slettmeg er hentet fra flere kilder. Slettmeg vurderer informasjon før publisering, men Slettmeg kan ikke holdes ansvarlig for skade eller tap som kan oppstå som følge av ukorrekt, manglende eller utilstrekkelig informasjon.