Google: Sletting av erotiske søkeresultater i ditt navn


Kontaktinformasjon:

Det er ikke mulig å kontakte Google direkte. Google har et kontor i Norge, men de retter seg mot salg av annonsetjenester og kan ikke hjelpe med brukerstøttespørsmål.

Mange har den siste tiden blitt plaget av ukjente, erotiske lenker som dukker opp i forbindelse med navnsøk i Google. Hvorfor dukker det opp, og hvordan blir jeg kvitt det?

Hvordan sletter man erotiske søkeresultater?

For å slette disse oppføringene fra Google sine søkeresultat kan det sendes forespørsel om sletting ved å fylle ut dette skjemaet (åpnes i ny fane).

Foruten vanlige opplysninger så kreves det at du oppgir:

  • Nettadressen til resultatsiden for Google-søket som viser nettstedet med seksuelt innhold.
  • I bildet under så vil søkeresultatet som ønskes å slettes være resultatet i den røde boksen, og den adressen man er ute etter, er den adressen pilen peker på.

  • Nettadressen til nettsiden som viser navnet ditt.

Sistnevnte kan være utfordrende å hente ut ettersom nettsidene har en tendens til å videresende deg til en annen nettside så fort den besøkes. Klikk på overskriftene nedenfor for å se hvordan du går fram.

1. Klikk deg inn på linken som du ønsker å fjerne.
2. Sørg for at du er på siden som viser erotisk innhold.
3. Kopier nettadressen som begynner på http eller https øverst i nettleseren.
4. Lim adressen inn i felt på skjema.

1. Klikk på ikonet til høyre for nettadresse i søkeresultat, klikk på Bufret.

2. Høyreklikk på linken øverst på siden. Velg deretter “Kopier Link”, “Kopier Linkadresse”, e.l.

3. Gå tilbake til skjemaet. Lim deretter adressen inn i feltet (nettadressen til nettsiden som viser navnet ditt).

En annen veiledning som kan være relevant.
Det kan også være verdt å benytte seg av en annen veiledning vi har for nettsøppel , siden google benytter seg av mange forskjellige skjemaer, og begge kan være relevante for erotiske søketreff.

Hvordan fungerer egentlig Google?

Google er en søkemotor som henter informasjon fra alle offentlige nettsider på internett, og gjør disse tilgjenglig for brukerne som utfører søk. Mange tror at informasjonen kommer fra Google selv, men det er ikke riktig. Informasjonen i søkeresultatene kommer fra hver enkelt nettside som Google har “indeksert” i sine søkeresultater, og gjort tilgjenglig for den som søker. Rangeringen og vektingen av disse resultatene baseres på ulike faktorer som bl.a. nøkkelord på den aktuelle siden. For eksempel, hvis teksten “Kari Nordmann” kommer frem på en nettside, så vil ‘Kari’ og ‘Nordmann’ indekseres som to separate nøkkelord. Disse nøkkelordene er da sentrale faktorer som bidrar til at nettsiden vises når noen søker Kari, Nordmann eller Kari Nordmann i Google.

Men hvorfor dukker disse erotiske sidene på mitt navn?

Dessverre så ser vi at mange nettsider er programmert til å misbruke nøkkelord-mekanismen som nevnt ovenfor. Disse nettsidene er spesifikt laget for å “stjele” navn fra andre nettsider (som nettkataloger, sosiale medier, mm.) og spy ut vilkårlige nettsider basert på ulike nøkkelord. Mange mistenker at disse sidene er laget av et menneske med målrettede hensikter, men i realiteten blir nettsidene generert automatisk av en “robot” som er forhåndsprogrammert til å hente- og spy ut informasjon. Når man besøker disse sidene, så videresendes man ofte til en annen side hvor det promoteres for erotisk innhold.

Hva skjer med nettsiden etter at jeg har sendt inn dette skjemaet?

Dessverre blir ikke nettsiden “borte” fra nettet, den vil bare slutte å komme opp i google søk. Google er primærmåten folk navigerer seg rundt på nettet. Hvis man mener innholdet på siden er såpass støtende eller krenkende at det må fjernes helt fullstendig, må man ta kontakt med de som drifter siden eller de som eier domenet som blir brukt. For å finne ut om eieren av siden/domenet kan man bruke denne veiledningen: Hvem eier nettsiden? Og sende e-post til de adressene som dukker opp i et slikt søk, og forklare at nettsiden blir brukt feil ting.