Slik sletter du deg fra Facebook


Kontaktinformasjon:

Facebook baserer seg på kontakt via egne kontaktskjemaer rettet mot spesifikke problemer. Det er ikke mulig å kontakte Facebook via e-post eller telefon.

Facebook er verdens største nettsamfunn, med over en milliard aktive brukere på verdensbasis.

Slik går du frem for å slette din profil fra Facebook.

Før du begynner: Det forutsettes at du har får logget inn på profilen du vil slette. Om du ikke kan det, fremgangsmåten Jeg kan ikke logge inn på profilen jeg vil slette

Vanlig veiledning

Steg 1

Logg deg inn på facebook.com. Merk at denne metoden fungerer kun fra en “ordentlig” datamaskin, eller internett-appen på mobiltelefoner og nettbrett, ikke på Facebook-appen.

Steg 2

Deretter må du gå inn på følgende lenke: https://www.facebook.com/help/delete_account

Steg 3

Dersom alt går som det skal kommer du til en side som ligner på denne. Trykk på Slett brukerkontoen min for å gå videre.

Steg 4

På neste side må du skrive inn passordet ditt og gjennomføre en sikkerhetssjekk. Vær oppmerksom på at sikkerhetssjekken kan være forskjellig for gang til gang, så det er ikke sikkert at bildet under er helt nøyaktig. Trykk på Ok for å gå videre.

Steg 5

Du kommer så til siste side hvor du får opplyst om at kontoen din vil lagres i 14 dager før den slettes helt. Kontoen din vil ikke være synlig for andre i løpet av disse 14 dagene. Dersom du logger inn innen denne perioden vil forespørselen om sletting bli avbrutt.

Når profilen er slettet, er den slettet permanent, og gjenoppretting blir umulig

Gratulerer, du har nå slettet din konto fra Facebook. I følge tjenesten vil nå all personidentifiserende informasjon som er knyttet til kontoen bli fjernet fra databasene deres, men kopier av visse typer materiale blir kanskje beholdt på grunn av tekniske årsaker, uten at dette skal kunne knyttes opp mot person. Les mer om dette i Facebooks hjelpesenter.

Å deaktivere en profil er i praksis det samme som å slette den. Profilen forsvinner fra Facebook, og du kan velge å ikke motta flere e-poster fra Facebook, og å ikke motta meldinger på Messenger. Forskjellen er at deaktivering ikke er permanent, du kan logge deg inn igjen på profilen og velge å aktivere den igjen.

Du finner veiledning for deaktivering her: Slik deaktiverer du en Facebook-profil

Vanlig og fullstendig sletting kan kun oppnås dersom man kan logge inn på profilen sin. Du må derfor få tilbake tilgang om du ønsker dette. Du kan også få den stengt dersom du har en annen Facebook-profil, men det er ikke garantert at den metoden fungerer.

Jeg husker og har tilgang på e-postadressen jeg registrerte meg med

Gå til denne siden, og tilbakestill passordet ditt med e-postadresse eller mobilnummer: https://www.facebook.com/login/identify?ctx=recover
Når du har fått tilbakestilt passordet, kan du slette profilen på vanlig måte.

Jeg har glemt/har ikke tilgang på e-postadressen jeg registrerte meg med

Om du har en profil nummer to, eller lager en profil nummer to, kan du slette profilen med denne fremgangsmåten: Slik sletter du gamle Facebook-kontoer

Om du har en profil nummer to, eller lager en profil nummer to, kan du slette profilen med denne fremgangsmåten: Slik sletter du gamle Facebook-kontoer

Fremgangsmåte for å slette eller hedre Facebook-profilen til en avdød finner du her: Slik sletter du avdøde fra Facebook